Thursday, March 5, 2009

::AKU DAN WAN DI ZOO::

yeehaaa..welcome to zoo taiping night safari!!

korg ingt zirafah ni tinggi sgt ke??lg sejengkal jek nk sme ngn aku..


wan berkate "goreng pon sodap!!"


haaaa..testimoni pengunjung..kami berpuas hati!


tugu2 yg terdapat kat zoo ni..ahakss

ini boye..boye batu..bkn boye darat..!!


tgok2..wan epi ade badak kt blakang tuh!! kaki aku yg nmpak pelik..?

tgok ikn kat kiri aku tuh..besar gabak..~

hahahaha..ni gye nk bg derma bkn bg ikn mkn daaa...


haa..ni 1st entry tok bln mac..waa..bz giler,xsmpat nk tulis pape kt sni..lgpon ni tmpat tuk aku buang mse klo xde wat pape..huuuu..~~

after exm slnjar ari tuh aku ingt nk blik uma..tp mak aku kte better xyah blik cz area uma aku kne chikugunya..mule2 tu aku cm pening gak nk wat kptusan..nk blik uma ke nk g jln2 usm kejut jmpe pkweku yg busuk itu..kah3..last2 dpermudahkan..mak pown kte xyah blik so aku decide g jln2 kt usm kejut..yeayyy..mak sunggoh memahami,cm tau2 je firasat aku..kih3..

cm biase aku g sne nek bas..ni kali kedua aku g sne,sje jln2..tdo plak aku lpak blik 'kecik',mem praktikum aku mse kat matrik dlu..=)..bereh..da seap sume kmudahan..tgal bwa bdn jek dtg sane..itu yg aku mau..hak3..

d pendekkn cite,aku pown jmpela pkwe ku yg busuk itu..hee~~beshnye dia ni laen dr yg len..org dating g tmpat yg grand2..tp dia laen..dia bw aku g zoo..hmmm..korg glakla klo korg nk glak..nk ckp..dting g zoo??ahahahaha..aku xksh pown..yg pnting happening tuh..alaa...byk zoo dlm ngare kite ni..xsalah nk g sume..kali ni aku ngn wan g zoo taiping..zoo ni sgt besa..aku jln smpai pnat2 wooo,tp wan wat x tau jek..excited sgt la tuh..adeyhhhh..~~wan ni bkn excited tgok bnatang yg ader kat zoo tu,dia excited tgok ikan..g kndang buaye pown cri ikn..waaaaaa...terlalu obses!!=)..(adekah??)

ni aku senaraikn beberape binatang yg dia suke..
1)ikan
2)ikan
3)eehh..ikan jgak..
4)ikan lg...
5)..da da la tu..asek ikn jek...~~
6)badak ae..waa..bru nmpak nme bntang lain..
7)tapir??
8)badak darat..kn??kn..??
9)ni spesel..ikan..

awl ngn pnutup kne ikan..klo x nnti x nmpak wan ni fanatik ikan..wahahahahaha..(sdap buli dia nih..!!)..aku nk share bnda besh kt zoo..ms tu kitorg da abes pusing da..thap jln laju nk pi mkn sbb ms tu da tgah hari..kitorg pon melintasla dpan kandang gajah..(aku rse cm xseswai gn ayt kndang..tp aku pk2 ayt laen xtmbul plak..)..aku xtau la korg tau ke x psal bnda yg aku nk ckp ni..tp honest,aku xtau..kitorg cm terpaku tgok ank gjah ni mkn lalu muntot mak dia..haaahh..aku mmg jrg amik tau psal bnatang ni mcm jakun gak la..(tp wan pown jakun gak!!)..hoo..kitorg cm ter'stuck' kt tmpat tu..tgok ank gjah tu mkn..xpasan plak ader sowg pakcik sblah kitorg..pakcik tu ngah dduk kt bangku..pastu dia pon ckp.."gajah ni..mak dia akn mkn dlu bru ank dia.."..(ayt ala2 cm ni la..)..ooo..kitorg pon trus jln..aku cm cover malu sbb jakun2 pastu xprasan ader pkcik kt sblah tu..wan plak..aku xtau..ngeh2..~~so..meyh kongsi ilmu same2..mak gjah akn mkn pastu aku xtau cmne leyh kua kt blakang..pastu ank dia pown amik lalu blakang tu..hoh..pape nih...!!korg telan jela..~

hmm..actually aku ni mls nk tulis pnjg2..sng cite kowg g la sne rmai2 ea..bestla..zoo yg besar..kaki kowg pown leyh jd lebam klo jln..klo kowg kate stkat zoo jek..bek korg cuci otak sket..ingt zoo ni stkat tepi jln ke??msuk pown kne byo tiket!!kire..ade hrge woo..bkn slalu kowg g zoo..tgok bnda yg korg xtgok tiap2 hri..wahahahaha..bajet giler ayt ini..xpela..~~

ok2..mate da ngntuk..hari da pgi..meyh2..kite tdo..nite!!thanx to wan yg bw insan ini jln2...

3 comments:

strawhatLuffy

hahaha...besh2...naseb baek ikan..
haha

ayuki

klo slaen ikan nape cik pian???

strawhatLuffy

haha
nothing..aku pon xtau ape aku ckp ni..
=P

Post a Comment