Monday, July 6, 2009

.:my siStEr's wEdDiNg:.

k.ila sblum g nikah..smpat lg dia posing..

wan,abg sani,k.ila n aku lpas mjlis nikah...


ngan pihak lelaki ms mlm berinai


sempat gak aku berposing ngn k.ila gumoks..hahaha..

gmbar family lpas khatam al-quran


aku ngn abg sani..smpat amik gmbo tym mjlis da abes..huhuhu..~


me n my lovely sis..~


Haaaa…da lame gak kn aku xupdate blog aku ni..sbbnye aku bercuti kat uma slme 3 bulan..so..aku terpaksela biarkan akunye blog ni bersarang dlu..whahahaha..

Actually post kali ni aku nk story psal majlis kawen akak 1st aku..kak ila..huhu..cam xpcaye jek akk aku yg sowg ni da kwen..sometimes rs kehilangan gak sbb dia la akk yg aku pling rapat..love u very much sis..!tp nk wat cmne kn,da jdoh dia,xknlah aku nk haling kot.ader aku kne telan ngn batu belah bru bertangkup nnti..ngeh2~~

Ok..lets start..akk aku nikah tym hari guru 16 mei 2009,so,sape yg jd cikgu tu tym nk smbut hri gru kowg ingtlah anniversary wedding akk aku ni..(ehmmm..kowg rs ader kaitan ke..??)kih2..akk aku nikah kat masjid bjaohan dr umah aku..kah2..so kitorg g rmai2 nek kete la.aku rse intro ni cm xbpe nk besh a..tp aku sebat jela ea..

Tym akk aku kwen kali ni aku xrse sgt k’best-an nye sbb aku tsgt2 la bz..cm aku plak tuan umah,pdahal mak ngn ayh aku ader.=)..xdela..sbnrnye aku kne tlog akk aku,nk bg beg telur kt mem2 dia lg,kire akulah yg pling bz gile gabak ms ari tuh.nk xnk aku tpakse wat.klo x kompom aku kne bebel ngn akk aku nnti.adik mithali la katekn.hua2..aku ni da mlgkah cite da ni..smula2..

Majlis nikah
Jam 5pm,kat masjid tenggaroh timur 1(xla femes sgt tmpat ni..)..akk aku sah jd isteri kpd mohd hamsani merangkap abg ipar aku..=)..cm besh gak tgok owg nikah ni..mak aku seap2 nanges2 ms ucap serah ank..sdey kn..ank pmpuan da bsar,ade suami n mak kiter pown terpkse lpaskn n da jd hak si suami..sdey woooo..aku pown than nges je mse tu..seb bek aku x nges,klo x sia2 aku duk make up.kahkahkah..(motif aku yg sgt berkesan).

Majlis mlm berinai
Mlmnye plak ader mjlis berinai.aku cm kelam kabut sket mlm tu sbbnye aku pown da lupe.kung2..da la mlm tu konsert final af,aku dpat tgok ujong2 jek..tu pown aku dga je dr dlm blik sbb aku kne dera pkaikn inai kat akk aku..see..aku adik mithali kn..kn..hampeh tul..tp epi gak,even pnat tp cm sonok suasane uma aku,sgt riuh ngn sedare2..mak aku seap sewa umah sblah tuk sdare2 aku..mmg rmai gile..aku pown men tdo merate je..da xkire tmpat..asalkan dpt tdo..~~

Majlis kenduri
Hari ni mmg xyah ckapla..pg2 tu aku n adik beradik aku ader majlis khatam al-quran.lpas abes je mjlis, akk aku suh cr potpori tuk nk bg pihak laki2.aku ngn wan g la kuar tp hakikatnye kitowg xjmpe pown..da la xjmpe,smpat plak lpak2 kat pntai..kah2..dgn aku pkai bju kurung..x ke rs klaka tuh..aku men taram jek..peduli ape aku,bkn aku xpkai bju kn,cume..kurg seswai gitu!la..la..la..kitowg lpak smpai tgahri..blik2 aku kne anta bju plak kt pngntin laki2 kt umah sanggah..mmg klam kabut giler..yg plig sdey..tym akk aku snding aku xdpt amik gmbo sme sbb bz giler2..xdpat aku nk interframe..muahahahaha..dpt jd org tol pown jdla..keh2..abes je mjlis..ape lg..msing2 seap2 nk blik..uma aku pown bkal jd sunyila..lpas sume org blik tibe mse pngntin kne bsuh piuk..mmg tak tangguh esok pg..ptg smpai mlm dowg sental piuk..amik ko penangan pengantin..yehaaaaaa….aku da dpt rhat tym tu..pengantin yg wat keje.sgt adil.tgh mlm plak ade band kat uma aku ngn joget lmbak skali..riuh smpai pg..aku xtau dowg stop smpai kul bpe..yg pnting aku da tido ngn best giler..hahahahaha..end…~~

2 comments:

poohcute

turn ko bile plak ayai.. aku nk jd tukang kipas. hak3.

ayuki

aku lmbat lg la weyh..

ntah2 aku yg jd tkang kipas ko dlu..kn da dpt green light..pe lg pecut a weyh..

Post a Comment