Saturday, July 18, 2009

>kEcELaRuaN gEnDeR..!<

*nme sye hajar om*

hehehehe..ptg ni teramatlah bosannye..tibe2 aku teringt stu cite 'ngek' giler tym aku kat hosp kota bharu hari tuh..nope2..hosp raja pempuan zainab II..(cover sbb da byk kali kne sound~~)..ni bkn ksah aku..tp ksah seorg bdak yg gedix itu..LOL~~


rabu hri tuh kire last day aku posting kat wad paediatrik..di pendekkn cite..aku ngn bdak gedix ni..nmenye hajar om..(om short form unk omar..kih2..)..da pnat selak folder patient,kitorg decide nk g dduk bsantai kt luar wad..on da way nk kuar 2..da kire smpai kt pntu nk kuar da..tibe2 aku tnmpak sowg bdak kcik ni..muke dia cm syndromic sket..so,aku pon cm ptah blik..g la kat bed dia..sje nk tgok dia sakit ape..~~


aku jeling nme dia kat kpale bed.."adam"..hmm..aku cm plik gak sbb muke dia cm pmpuan..aku xpndg plak umo dia..(stu ksilapan yg beso tuh!!)..aku nmpak mak patient sdag mnendong seorg bby comey..aku syum jela..tnde hormat ngn penuh kasih syg..ecececece..


tibe2 hajar om bersuare..~~ADAM..ala kuci2..(ayt tmbahan..)..pastu aku xingt dia ckp ape lg...'..da la pgil nme adam tu kuat..aku tgok folder patient tu ade skit..meningitis+++(lupe lg skit ape)..lpas da bce aku ngn hjar om pown blah jek..kitorg trus duk luar..terfikir gak patient ni skit ape smpai muke dia leyh jd cm pmpuan..


tgah dduk2..tibe2..bdak bname "adam" td kluar..hajar pown berkate.."eh..dia kn laki2..apsal pkai bju kurung??"..aku pown cm plik gak..kitorg ketawe terbahak2..cm klako gilew..!!jahat giler glakkn pesakit..kitorg ketawe n ketawe n ketawe..mlampau tul..


tibe2..seorg lg watak dtg..ni watak bek..mem aku..marni nmenye...dia tbe2 berkate.."dila..mehla sni.."..aku pown terjenguk2..sapelah yg mem aku ni pgl..upe2nye dia pgl bdak yg bername adam td..kitorg pown tnye la mem aku yg sgt bek ni tp..dia mengesahkn bdk itu adelah perempuan..bername dila..so,utk meng'confirmkn' kecelaruan gender yg berlaku..aku pown g blik bed td..aku tgok nme..adam b.......umor..1taun lbey..laaaaa..upenye patient bed ni adik dia yg mak dia kendong td..tu la..len kali tgok UMO dong!!kan da slah....


HAJAR OM yg gedix tlah memalukan dri sendiri d depan ibu pesakit..ntah2 makcik tu kate..'NTAH PAPE JEK BDK2 NI PGIL ANK PEMPUAN AKU NME ADAM...!!"kah2..


moral of dis story..jgn men serkap jrang jek..xsmestinye yg di katil itu adalah pesakit..kdangkale mereka hnye adik beradik @ saudre mara yg sje ingin mengetest keempukan tilam hospital..so..beware..!!hahahaha...

end of story...~

2 comments:

strawhatLuffy

adoyai..klu aku la,, dah lame aku......


hahahaha......
=)

ayuki

da lme ape weyh...
ayt bia abes pian..~~
haishhh....

Post a Comment